Over Ed

Mijn naam is Ed(uard) en ik werk o.a. als freelance fotograaf. Ik vind het prachtig om het licht na te jagen, mensen en hun emoties vast te leggen, momenten van het leven, levendigheid en de wonderen der natuur.

Als kind kwam ik al met fotografie in aanraking. De eerste camera was een oude Agfa Silette uit 1968 die ik van mijn vader gekregen had.

Agfa Silette LK kleinbeeld camera
Bouwjaar : 1968
Shutter : Agfa Parator LK  1 – 1/250sec + B
Objectief : Color Agnar 1:2,8/ 45 mm
Accessoiresvoetje met middencontact

Gespiegelde zoeker (zoals toen de trend was)

 

Veel mogelijkheden had deze camera niet maar juist door de eenvoud en de beperkingen leer je inventief te zijn. Ik heb er in ieder geval mee leren fotograferen.

Tijdens het voortgezet onderwijs hadden we een keuzevak fotografie. Daar maakte ik gretig gebruik van want dit hield o.a. in dat je geregeld door de stad mocht lopen om foto’s te maken. Altijd beter dan in de schoolbank te hangen natuurlijk 😉

Uiteraard heb ik gedurende de jaren tal van boeken gelezen. Kijken (en luisteren) naar de professionals maar vooral ook veel zelf experimenteren werkte voor mij het best. Daarnaast is de vakopleiding die de fotovakschool biedt een prima uitgangspunt voor een carriere in de professionele fotografie.